Konteyner Zemini Hazırlama: Konteyner Zemini Nasıl Olmalı?
Anasayfa » Blog & Haberler » Konteyner Zemini Hazırlama: Konteyner Zemini Nasıl Olmalı?

İnsan nüfusunun artması, sanayinin hızla ilerlemesi ve daha birçok detay, insanlara doğaya dönme ihtiyacı hissettiriyor. Pek çok kişi birçok avantaj sağlayan teknolojiden, yeniliklerden uzaklaşma arzusu duyuyor. Özellikle günden güne artan betonlaşma, insanların en büyük sıkıntılarından birisi. Doğayla iç içe yaşamak, kalabalık konutların bulunduğu alanlardan uzaklaşmak ve kendine zaman ayırmak isteyen birçok insan var. Bu insanlar ise tercihlerini konteyner konutlardan yana kullanıyorlar. Kişilerin kullanım amaçlarına ve ihtiyaçlarına göre özel olarak hazırlanması mümkün olan konteyner evler, farklı özellikler barındırıyor. Detaylı olarak incelediğiniz zaman çeşitli ölçüleri ve modelleri ile karşınıza çıkması mümkün. Genellikle ise ev, ofis, yatakhane, yemekhane gibi alanlar için konteyner hazırlanıyor. Buna benzer daha birçok alanda da aktif bir şekilde kullanıldığını söylemek mümkün. 

Konteyner modelleri teknik özellikleri açısından incelendiği zaman ihtiyaca uygun olarak kullanılıyor. Ayrıca kullanım yelpazesinin genişlemesinde de önemli bir etkisinin olduğu biliniyor. Bu noktada seçimlerinizi yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok detayın olduğunu söylemek de mümkün. Konteynerler, depreme dayanıklı, taban ve taban yalıtımı konusunda eksiksiz şekilde hazırlanmalıdır. Bu aşamada kullanılan alternatif çözümler de öne çıkmaya devam ediyor. Kullanılacak olan malzemeleri kişisel tercihlerinize göre seçebildiğiniz gibi yine kullanım amacına uygun şekilde yerleştirilmeleri de mümkün görülüyor. Tüm bu özellikleri ile ön planda tutulan konteynerler ile ilgili merak edilenlerse bunlarla sınırlı değil. Konteyner modelleri nasıl bir zemin üzerine monte ediliyor, çokça araştırılıyor. 

Konteyner zemini nasıl olmalı sorusu sorulurken, bu konutlarda insanların yaşayacağı, eşyaların bulunacağı göz önünde bulundurulmalı. Bundan dolayı konteyner evler, düz bir zeminde olmalıdır. Bu noktada konteynerler dış ortamdan korunmaya karşı başarılıdır. Ayrıca yalıtım faaliyetleri de beklentilere uyumludur. Bundan dolayı taban kısmında ekstra bir yalıtım işlemine gerek duyulmaz. Konteyner cephelerden olduğu gibi taban kısmından da istenilen yalıtım avantajlarına sahip olarak hazırlanır. Konteyner zemin hazırlama aşamasında ise çakış taşlarından yardım alarak düzleştirilen bir zemin yeterlidir. 

Konteyner Zemini Özellikleri Nelerdir?

Günümüzde sıkça kullanılan konteyner yapıların sağlam olması için temelinin de sağlam, güvenilir olması gerekir. Özellikle konteyner zeminin düzlüğü kadar sert olması da önemlidir. İlgili standartlar içerisinde de beton tabakasının 10 santimetre derinliğinde olması, çatlak içermemesi ve homojen olması önerilir. Bu tabaka, konteyner boyutlarına göre daha geniş olabilir. Özellikle ilgili genişliğin hazırlanması, konteynerin sabitlenmesi açısından önem arz eder. Alternatif bir seçenek olarak da konteyner çelik bir iskelet üzerine monte edilirler. Bu gibi bir durum içerisinde ise iskeletin dayanıklılığının garantilenmesi beklenir. Bunun için de uzmanlar tarafından statik hesaplamaların yapılması gerekir. Ek olarak konteyner evlerin dış etkenlerden etkilenmemesi adına bağlantıların en sağlam şekilde tamamlanması istenir. 

Konteyner alt zemini nasıl olmalı diye soranlar için zeminle ilgili bazı özellikler öne sürülür. Zemin hazırlığı da bu aşamada büyük bir önem arz eder. Atılması gereken adımlarsa şu şekildedir;

  • Konteyner zemini yapılırken öncelikli olarak zemini düzeltmek gerekir. Mevcut olan zeminin düz bir hale gelmesi için düzenlemeleri yapılmalıdır. Düz bir zemin elde edildiği zaman konteyner, zemindeki tüm noktalara aynı ağırlığı verir. Böylece yükün tek bir noktada toplanması gibi olumsuzluklar yaşanmaz. 
  • Konteyner zemini hazırlanırken derinlikle ilgili hesaplamalar yapılması istenir. Konteyner ve içerisindeki yükün ağırlığı bu noktada dikkate alınmalıdır. Beton tabakanın ne kadar derine kazılacağı da bu noktada belirlenir. Söz konusu derinlik yapının sağlamlaşması ve ilerleyen dönemlerde herhangi bir sorun yaşanmaması açısından önem arz eder. 
  • İlgili alan kazıldıktan sonrasında beton dökme işlemi uygulanır. Ancak betonun dökülmesi için uygun olan kalıplar yerleştirilmelidir. Söz konusu ağırlıkla ilgili hesaplamalar yapılarak sabitleyiciler ve metal destekleyiciler belirlenmelidir. Bununla beraber yük hesaplarına göre kalıpların içerisinde döşeme işlemi yapılır. 
  • Temelde topraklama çalışmaları yürütülür. Bu çalışmalar konteyner evlerin elektronik ekipmanlarının korunma altına alınması açısından önem arz eder. Beton dökme işlemi yapılırken betondaki hava kabarcıkları çıkarılır. Bu noktada özellikle betonun homojen bir biçimde yayılmasına dikkat edilir. Bunun için de vibrasyon uygulaması yapılır. 

Konteyner Zemini Betonu Nasıl Yapılır?

Konteyner zemini nasıl yapılır sorusuna cevap verilirken konteyner evlerin genel özelliklerinin de bilinmesi gerekir. Çünkü konteyner evlerin malzemeleri özel makinalar kullanılarak fabrikalarda üretilir. Ancak fabrikalarda yapılan çalışmalar, evin zemin üzerindeki kurulumu için yeterli olmaz. Çünkü evin kullanıma uygun hale gelmesi için bir zeminin olması gerekir. Zemin yapısının önemi de tam olarak bu noktada ortaya çıkar. Konteyner ev temeli aynı betonarme evlerdeki gibi belirli bir temelin üzerine yapılıyor. İlk aşamada konteyner evin yerleştirileceği zeminle ilgili çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu kısımda zeminin evin yapısına, boyutlarına uygun olacak şekilde hazırlanmasına odaklanılıyor. Ek olarak konteyner evlerin üzerine yerleştirileceği zeminin ebadı, ölçüleri belirleniyor. Müşterilerin talepleri de burada ilgili noktalar içerisinde yer alır. 

Konteyner zemini için beton dökülme işlemi sırasında terazili beton dökülüyor. Ek olarak istenilen başarılı sonucun alınması adına ilgili şartların sağlandığından emin olunması gerekiyor. Çünkü temelin şartlara uygun olması demek, konteyner evlerin sağlıklı bir yapı olması anlamına geliyor. Beton atma işlemi sırasında ise yerine getirilmesi gereken bazı seçenekler bulunuyor. Bunlardan ilki zeminin sıkıştırılma, düzleştirilme işlemi. Binanızın taşıyıcı kolonlarının bulunduğu yerleri ayarlayarak kalıpları ona göre çakmalısınız. Üçüncü adımda kirişler bağlanır. Kolon boşlukları ise dolgu malzemeleriyle doldurulur. Köşe kısımlardan membran kullanılarak bohçalama yapılır. Isı izolasyonu için betondan sonra eps uygulanır. Son aşamada da şap uygulamasına geçilir. Köşe noktalara balık sırtı şapı yapılır.

Konteyner İçin Arazı Nasıl Hazırlanır?

Konteyner yapıları için ilgili izinlerin alınmasının ardından plan uygulamaya geçirilir. Bu aşamada öncelikli olarak hazırlık sürecine başlanması daha doğru olacaktır. Hazırlık sürecinin başlanması için de herhangi bir engel yoktur. Bu noktada ilk olarak konteyner parçalarını birleştirebilirsiniz. Fabrikada üretilen parçaları bir bütün haline getirerek hazır hale getirebilirsiniz. Ayrıca bu noktada önemli olan bir başka detay konteyner evin konulacağı arazinin hazır edilmesidir. 

Konteyner evlerin kullanıma hazır olması, işlevlerini yerine getirebilmesi için zeminin uygun olması gerekiyor. Diğer türlü konteyner konutların sahip olduğu pek çok avantajdan faydalanmak mümkün değildir. Bu kısımda ilk olarak düz bir zemin elde edilmelidir. Düz bir zemine konulacak konteyner yapı için ilgili arazinin yapısının incelenmesi gerekiyor. Böylece arazi içerisinde uygun olmayan koşullar uygun hale getirilebilir. Bu aşamada gerekli zeminin düzeltilmesi sağlanmalıdır. Düzeltme işleminin tamamlanmasıyla birlikte beton harç kullanılır. Bununla birlikte teraziden yardım alarak konteyner konutunuzun temelinin düz bir şekle sahip olduğundan da emin olabilirsiniz. 

Konteyner evlerin arazi hazırlıklarında alınması gereken izinler de oldukça önemlidir. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi noktasında yasal izinlerin tamamlanması gerekir. Bu konuda konteyner yapısının ne amaçla kullanılacağı, konumlandırılmak istenilen arazinin çeşidi gibi detaylara bağlı olarak imar yönetmelikleri çeşitlere ayrılır. Bu aşamada kurulum işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla bizzat başvuru yapılması istenir. İlgili işlemlerin yapılması için konteyner projesinin belgeleri ile belediyeye müracaat edilir. 

 

Enerji ve Maden İşçi Kampları

Enerji ve maden sektörü için ideal kamplarla işçi memnuniyetini artırın.

Petrol ve Gaz Kamp Yapıları

Dayanıklı ve güvenilir kamp yapılarıyla iş gücünüzü koruyun.

İnşaat İşçi ve Çalışma Kampları

Rahat ve güvenli işçi konaklama alanlarıyla verimliliği artırın.

Özel Üretim Kaplamalı Konteynerler

İhtiyaca özel kaplamalı konteynerlerle fark yaratın.

Şantiyeler için Demonte Konteyner

Kolay kurulumlu şantiye konteynerleriyle işlerinizi hızlandırın. Hemen keşfedin!

Ticari Ofis ve Yönetim Binaları

İşlevsel ofis çözümleriyle işinizi bir üst seviyeye taşıyın. Daha fazla bilgi alın!