Acil Durumlarda Konteyner Tuvalet Kullanımı
Anasayfa » Blog & Haberler » Acil Durumlarda Konteyner Tuvalet Kullanımı

Toplu yaşam alanlarında, beklenmedik birçok durumun yaşanması mümkündür. Özellikle deprem gibi doğal afetlerin meydana gelmesi halkın büyük bir zorlukla karşılaşmasına yol açmaktadır. İnsanlar evlerini kullanamadıkları zamanlarda, evlerindeki özel alanlarını da kullanamamaktadır. Bu da birçok kişinin duş alamaması, tuvalete gidememesi anlamına gelmektedir. İlgili konularda herhangi bir önlem alınmamış olması da halkın büyük bir düzensizlik, kaos ortamı içerisinde kalmasına yol açmaktadır. Çok kısa süre içerisinde bu sorunun ortadan kaldırılması amacıyla çözüm yolu aranmalıdır. İnsanların temel ihtiyaçlarının karşılanması adına toplu kullanım alanlarının hazırlanması gerekmektedir. Böylece insanların ihtiyaçlarını giderebilmeleri için uygun alanların sağlanması, hijyen standartlarının korunma altında tutulması gibi pek çok artıyı da beraberinde getirmektedir. Bu hususta özellikle tuvalet konteynerleri öne çıkmaktadır. Hatta konteyner tuvalet seçenekleri bu noktada önemli hale gelmektedir. 

Kişilerin deprem, heyelan ve benzeri afetlerde toplu alanları kullanmaları gerekebilmektedir. Bunun için de konteyner modelleri devreye girmektedir. İnsanların ihtiyaçlarına cevap vermek adına hızlı bir şekilde kurulmaları söz konusudur. İhtiyaçlara uygun özelliklere sahip olacak şekilde tasarlanmalarının yanında beklentileri karşıladıkları da bilinmektedir. Bununla beraber kolayca kurulabilmeleri, sağlam ve dış etkenlere karşı hasar almıyor oluşu en önemli avantajları içerisinde yer almaktadır. Kişilerin ihtiyaçlarını güvenli, konforlu alanlarda karşılayabilmeleri açısından oldukça verimli seçeneklerdir. Bundan ötürü günümüzde acil durumlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Toplanma alanlarında insanlar için hazırlanan konteyner yatakhaneler gibi tuvalet konteyner modelleri de bulunmaktadır. 

Konteyner Tuvaletlerin Faydaları 

Olası acil durumlarda meydanlara kurulan konteyner tuvaletler birden fazla fayda barındırmaktadır. Bunlardan söz etmek gerekirse de tuvalet konteynerler daha düşük bütçelerle kurulabilmektedir. Büyük harcamalar yapmaya gerek kalmaz. Bunların yanında;

  • Konteyner tuvaletler kullanıma hazır olarak tasarlanmaktadır. İstenildiği zaman istenildiği noktada kullanıma alınmaları mümkündür. Bu da istenmeyen durumlar yaşandığı zaman insanların mağdur olmasını engellerken, toplumun ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamaktadır.
  • Konteyner tuvalet ölçüleri, iç ergonomisi ile beklentilere uyum sağlamaktadır. Talep edilen konfor alanı sunulurken uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanımı mümkündür. 
  • Konteyner tuvalet modelleri için ustalık uygulamaları gerekmez. Yani duvar, çatı, elektrik ve su tesisatı gibi noktalarda uğraş gerektiren aşamalar bulunmamaktadır. Böylece acil durum halinde hızlıca kullanıma hazır hale getirilmektedir. 
  • Konteyner tuvalet yapımı incelendiği zaman tek bir yapı içerisinde yedi tane kabinin bulunması mümkündür. Örnekten de anlaşıldığı üzere birden fazla tuvalet alanı hazır hale getirilmektedir. Böylece toplu alanlarda insanların daha rahat etmeleri sağlanırken, uzun kuyruklar beklemeleri engellenmektedir. Konteyner tuvaletler istenilen sayı ile hazırlanabilmektedir.
  • Konteyner tuvaletlerde aydınlatma işlemi kolayca sağlanmaktadır. Aynı şekilde temiz su tesisatı da aktif bir şekilde çalışmaktadır. Atık su tesisatı da arkadan çıkışlıdır. Konteyner tuvalet gideri basit bir biçimde kanalizasyon hattına bağlanmaktadır.

Konteyner Tuvalet Modelleri 

Farklı alanlarda kullanılabildiği gibi acil durumlarda da temel ihtiyaçlardan biri haline gelen konteyner tuvaletler farklı modellerden oluşmaktadır. Planlarına, büyüklüklerine göre farklı sınıflara ayrılmaları söz konusudur. Modellere göre iki kabinli, dört kabinli, yedi kabinli gibi birçok seçenek karşınıza çıkabilmektedir. Ayrıca detaylara bağlı olarak özel üretim donanımlarının hazırlanması da söz konusudur. Tercih edilen modellerin özelliklerine göre farklı isimleri de bulunmaktadır. Ayrıca ünitelere göre tuvalet çeşitleri de değişiklik göstermektedir. Alaturka, alafranga, pisuar gibi modellerle hazırlanan ünitelerin olduğu bilinmektedir. 

Tuvalet konteynerlerde banyolu seçenekler de yer almaktadır. Yani tuvalet banyolu konteyner modelleri bulunmaktadır. Böylece acil durumlar için kişisel ihtiyaçların kullanılmasına uygun alanlar sağlanabilmektedir. Müşterilerin seçimlerine özel olarak üretilen modeller, ölçülerine göre de çeşitlendirilmektedir. Birden fazla kabini olan konteyner modellerinde standart ölçüler kullanılmaktadır. Yani her kabin için aynı ölçüye yer verilmektedir. Bu modellerde hem dar hem de geniş cephe içerisinden giriş söz konusudur. Bunların yanında el yıkama lavabolarına da yer verilmektedir. 

Acil durumlarda toplumun ihtiyaç duyabileceği tuvalet konteyner modellerinden birisi de engelli tuvalet konteyner çeşitleridir. Engeli olan kişilerin kullanabileceği özelliklerle dizayn edilmiş tuvalet konteyner modelleri bulunmaktadır. Farklı aksesuarlara yer verilen konteynerler, uygun ergonomi özelliklerine sahiptir. Özellikle uluslararası engelli kullanım standartlarına uygun olarak hazırlandığı bilinmektedir. 

Tuvalet Konteyner Modellerinin Öne Çıkan Özellikleri 

Hem farklı alanlarda hem de acil durum hallerinde kullanılabilecek tuvalet konteynerlerin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bu özelliklerin konteyner tuvaletleri kullanacak olan kişilerin ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun olması da önemlidir. Özellikle boy ve yükseklik ölçüleri atlanmaması gereken detaylardır. Toplu alanlarda acil durumlarda kullanılacak olan tuvaletler standart ölçülere sahip olmalıdır. Bu sayede hemen herkesin kullanabileceği ölçüler tercih edilmiş olur. Söz konusu ölçülerin konumlandırılacak olan alana uyumlu olması da önemlidir. Ayrıca yanlış ölçülerin alınması istenilen konfor alanının oluşmasını engellemektedir. 

Tuvalet ve duş ihtiyacı için hazırlanan konteyner yapılarında tesisatın doğru yapılması da önem arz eder. Acil durumlarda tesisat uygulamalarının en doğru şekilde yapıldığından emin olmalısınız. Su ve gider yolu, havalandırma alanları eksiksiz şekilde belirlenmelidir. Ayrıca giderlerin doğru şekilde kullanılmaması sonucunda aksiliklerin oluşması da mümkündür. Bunun yaşanmaması adına acil durumlar için hazırlanan konteyner tuvaletlerin standartlara ve kurallara uygun olarak önceden hazır edilmesi gerekmektedir. 

Tuvalet konteynerler, hava koşulları açısından da uyumludur. Acil durumlarda dış etkenlerden etkilenmeden tuvalet ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Tasarımsal detayları da hava koşullarına uygun şekilde hazırlanmaktadır. Soğuktan, yağmurdan ve güçlü rüzgarlardan etkilenmemektedir. Örnek vermek gerekirse dış cephe kaplamasının olması, rüzgarın geçişini engellemektedir. İnsanların korku, kaygı ve panik içerisinde olduğu hallerde temel ihtiyaçlarının kaygısından kurtulmalarını sağlamaktadır. Özellikle kişisel ihtiyaçlar için evlere girmeye çalışma, toplu alanlardan uzaklaşma gibi tehlikeleri de ortadan kaldırmaktadır. Bundan ötürü de son dönemlerde acil durumlarda olmazsa olmazlardan biri olarak görülmektedir. Hatta acil durum alanlarında konteyner mutfak ve yatakhanelerden çok daha önce kurulmaları gerekmektedir. 

Konteyner Tuvalet Fiyatları 

Pek çok modeli bulunan konteyner tuvalet fiyatları farklı detaylara bağlı olarak birbirinden ayrılmaktadır. Bunun yanında konteyner tuvaletler, standart planlarla da hazırlanmaktadır. Standart planlar da fiyatlandırma açısından büyük bir avantaj olarak görülmektedir. Talep edilen kalitede ve uzun ömürlü kullanıma uygun olan modeller için büyük paralar harcamak gerekmez. Yani bütçenizi aşma zorunluluğunuz yoktur. Hatta betonarme şekilde yapılmış olan mimari projelere kıyasla çok daha uygun fiyatlı olduğu bilinmektedir. Çünkü zeminde kullanılan beton, duvarın örülmesi, fayans ihtiyacı, elektrik ve sus tesisatı gibi pek çok detay ortadan kalkmaktadır. Hazır kurulabilen tuvalet konteynerleri bu gereksinimlerin olmasını engellemektedir. Ayrıca her bir işlem için ayrı usta ihtiyacını da engellemektedir. Tüm bu maliyetler hesaplandığı zaman da konteyner tuvaletlerin çok daha ekonomik olduğu anlaşılmaktadır. Hatta tuvalet duş konteyner fiyatları da hazır konseptleri ile cazip fiyatlarla karşılaşmanızı sağlamaktadır. 

Hazır tuvalet konteyner seçenekleri inşa süreçlerini ortadan kaldırırken avantajlı fiyatlar sunar. Yeni nesil yapı özellikleri ve özel planlamaların yanında üretim masraflarından da kaçma şansı oluşmaktadır. Fabrika üretimi sonrasında kolayca hedef noktaya taşınan konteyner tuvaletler, modellerine ve özelliklerine göre ayrılsalar da genel olarak maliyet açısından avantaj sağlıyor. Acil durumlarda pek çok avantaj sağlarken büyük harcamalar yapma zorunluluğunun da önüne geçmiş oluyor. 

 

Enerji ve Maden İşçi Kampları

Enerji ve maden sektörü için ideal kamplarla işçi memnuniyetini artırın.

Petrol ve Gaz Kamp Yapıları

Dayanıklı ve güvenilir kamp yapılarıyla iş gücünüzü koruyun.

İnşaat İşçi ve Çalışma Kampları

Rahat ve güvenli işçi konaklama alanlarıyla verimliliği artırın.

Özel Üretim Kaplamalı Konteynerler

İhtiyaca özel kaplamalı konteynerlerle fark yaratın.

Şantiyeler için Demonte Konteyner

Kolay kurulumlu şantiye konteynerleriyle işlerinizi hızlandırın. Hemen keşfedin!

Ticari Ofis ve Yönetim Binaları

İşlevsel ofis çözümleriyle işinizi bir üst seviyeye taşıyın. Daha fazla bilgi alın!